Buřty na pivě představují prostě nezapomenutelný zážitek, styl, a zejména jedinečnou chuť. Buřty na pivě jsou v podstatě klasikou, na které je možné začínat se smyslným vařením. Fascinující je zejména rychlost, s jakou je lze připravit. A výsledek opravdu stojí za to.

INGREDIENCE
8-10 ks špekáčků
střední cibule
2 malé rajské protlaky (nebo rajčata v plechovce)
černé pivo
lžíce plnotučné hořčice
dva stroužky česneku
zásmažka
sůl

POSTUP

  • Kvalitní špekáčky s co nevyšším podílem masa (40 % je minimum) nakrájejte na půlky a lehce orestujte.
  • Mezitím nakrájejte cibuli (kostičky nebo proužky) a poduste na troše piva.
  • Připravte si směs česneku a hořčice, vsypejte mezi buřty a dál chvilku restujte.
  • Přidejte dušenou cibulku, celé pivo a rajský protlak, dle chuti dosolte l až se vypaří alkohol (10-15 minut), můžete (nemusíte) zahustit zásmažkou.

ČAS PŘÍPRAVY
30 minut

Energická hodnota
l 582 KCAL / porce (obsahuje 2 buřty)
Vystačí na cca 4 porce

#TIP
Nespornou výhodou tohoto pokrmu je variabilita příloh – skvělý je chléb nebo brambory. Úplnou bombou je ovšem karlovarský knedlík.

MICHAL NOVOTNÝ on Linkedin
MICHAL NOVOTNÝ
Profesí marketingový specialista se slabostí pro inovace všeho druhu, statistiky a sociální sítě. Miluji vaření a nejen v kuchyni spojuji často nespojitelné. A ten pravý relax pro mě znamenají hory, ať už po svých nebo na kole či koloběžce.

Sdílet na Pinterestu

Sdílej

Sdílejte tento příspěvek s vašimi přáteli.