Knedlík s vajíčkem a navíc pokud se jedná o karlovarský knedlík … Tak pro tuto kombinaci existuje jen jediné pojmenování: fantazie. O tom, že je skvělý jako příloha, není pochyb, co takhle povýšit jej na hlavní chod v rámci standardní středoevropské laskominy? Výsledkem budete překvapeni.

INGREDIENCE
karlovarský knedlík (500 g)
5 vajec
cibule
3 stroužky česneku
vývar
lžička obyčejné hořčice
trochu vína
1 špekáček
sůl

POSTUP

  • Začněte cibulkou: nakrájejte, poduste ve vývaru (můžete použít kostku).
  • Karlovarský knedlík nakrájejte na kostičky, vedle na málo tuku do křupava, osmažte společně s pokrájeným špekáčkem.
  • Do zbytku vývaru přidejte vejce, česnek hořčici, rozmíchejte, ještě v polosyrovém stavu smíchejte s knedlíky, dopečte (můžeme vše připravovat dohromady).

ČAS PŘÍPRAVY
25 minut

Energická hodnota
560 kcal / porce

#TIP
Vynikající je servírovat se zeleninou: rajče, okurka (čerstvá nebo kyselá) a překvapivě dobrá nastrouhaná mrkev nebo coleslaw.

MICHAL NOVOTNÝ on Linkedin
MICHAL NOVOTNÝ
Profesí marketingový specialista se slabostí pro inovace všeho druhu, statistiky a sociální sítě. Miluji vaření a nejen v kuchyni spojuji často nespojitelné. A ten pravý relax pro mě znamenají hory, ať už po svých nebo na kole či koloběžce.

Sdílet na Pinterestu

Sdílej

Sdílejte tento příspěvek s vašimi přáteli.