Příběh aneb Markeťák a vaření?

Michal Novotný, Česká republika

No, co bych to zastíral – nejsem profesionální kuchař, ale více než deset let se pracovně pohybuji v oblasti Public Relations a marketingu. Vaření pro mne vždy představovalo relax a zábavu. A jak už to tak v životě bývá (klišé), přišel okamžik, který rozhodl o tom z téhle zábavy udělat zábavu na druhou.

„Fakt to bylo moc dobrý,“ slýchal jsem často a ještě častěji jsem nad tím mával rukou a dál neřešil.
Když ale začaly přibývat poznámky typu, že bych měl sepsat kuchařku, tak jsem zpozorněl. Opravdu to všem tak chutná?

Tak jsem začal poctivě psát a fotit všechno, co jsem uvařil.

A tak jsem psal a fotil, fotil a psal. Při jednom setkání s dlouholetým přítelem Kubou jsem zjistil jednu úžasnou věc, a to, že na vaření jako inspiraci má úplně stejný názor. A tak jsme na díle věnované gastronomii začali pracovat společně…

I když… Kuli jsme plány a sotva začali. Šlo to pomalu, ale šlo. Jenže když Kuba v únoru 2016 tragicky zahynul, uvědomil jsem si, že je to tak trochu i jeho odkaz, který mám prostě povinnost naplnit. A tak jsem pokračoval dál. Stálo to hodně úsilí a času, kdy po více než dvou letech spatřil světlo světa tento web.

Vaření je radost, energie, inspirace. A to bych rád ostatním sdělil.

Vlastně je to trochu klišé, ale pojem Smyslné vaření plně vystihuje to, o čem mají být tyto webovky. Nejde totiž vlastně tolik o vaření jako takové, ale o samotný proces a o to, co nám přináší. Je o umění se inspirovat, učit a získávat tak nekonečný proud energie a radosti.

Sdílet na Pinterestu

Sdílej