Risotto s masem – italský původ se u tohoto jídla nezapře. Zároveň je třeba říci, že samotní Italové by obraceli oči v sloup. Jejich perfektní primo pokrm (druhý chod hned za předkrmem) je po česku povýšen na hlavní jídlo. A navíc je v něm maso. Ale proč by ne?

INGREDIENCE
rýže arborio (500 g)
0,5 kg krůtího masa
2 větší cibule
2 dl vína
0,25 l vývaru
stroužek česneku
sůl

POSTUP

  • Nejdříve si připravte maso: můžete dopředu naložit (stačí olivový olej, trochu česneku, případně špetka soli); orestujte, poduste (nebo vařte souběžně).
  • Postup je stejný jako když připravujete italské risotto: cibuli nakrájejte na proužky, osmahněte, poduste l přidejte rýži, zalijte vývarem a vínem (nebojte se použít červené).
  • Vařte, než bude rýže měkká – nedejte ovšem na babské rady, že není třeba podlévat, často je třeba doplnit vodu.
  • Nakonec přidejte maso; pamatujte, že konzistence risotta musí být krémová (dozdobte např. bazalkou).

ČAS PŘÍPRAVY
30 minut

Energická hodnota
490 kcal

MICHAL NOVOTNÝ on Linkedin
MICHAL NOVOTNÝ
Profesí marketingový specialista se slabostí pro inovace všeho druhu, statistiky a sociální sítě. Miluji vaření a nejen v kuchyni spojuji často nespojitelné. A ten pravý relax pro mě znamenají hory, ať už po svých nebo na kole či koloběžce.

Sdílet na Pinterestu

Sdílej

Sdílejte tento příspěvek s vašimi přáteli.