Špenátová polévka – buď ji milujete, nebo z duše nenávidíte. Platí vlastně úplně to samé jako u samotného špenátu. Představa řídké zelené vody mnohdy nekoresponduje s představou gurmánského zážitku. Stačí ovšem opravdu málo a přesně tuhle polévku si dokážete zamilovat. Nevěříte?

INGREDIENCE
1 špenátový protlak
1 střední cibule
kousek šunky
jedno vejce
zásmažka nebo smetana na vaření
sůl

POSTUP

  • Začněte cibulí – stačí lehce osmažit a podusit ve vodě.
  • Přidejte špenátový protlak a nechejte bezezbytku rozmrazit.
  • Pak přichází na řadu na kostičky nakrájená šunka, sůl a vejce
  • Poté zahustěte – pro větší hustotu použijte zásmažku, pro řidší trochu smetany na vaření

ČAS PŘÍPRAVY
30 minut

Energická hodnota
86 kcal / porce

MICHAL NOVOTNÝ on Linkedin
MICHAL NOVOTNÝ
Profesí marketingový specialista se slabostí pro inovace všeho druhu, statistiky a sociální sítě. Miluji vaření a nejen v kuchyni spojuji často nespojitelné. A ten pravý relax pro mě znamenají hory, ať už po svých nebo na kole či koloběžce.

Sdílet na Pinterestu

Sdílej

Sdílejte tento příspěvek s vašimi přáteli.